Орманда және тауда серуендеуге арналған 12 қарапайым таңғы ас

Көптеген адамдар лагерь тағамдарын аз тамақпен байланыстырады: консервілер, жылдам сорпалар және ботқалар. Дегенмен, осы мақаланы оқығаннан кейін сіз жорық дәмді және әртүрлі тағамды жеуге кедергі емес екенін түсінесіз.

Таңғы ас маңызды, өйткені ол бізге қуат береді және күннің қалған бөлігіне күш береді. Бұл әсіресе далада болған кезде маңызды.

1. Көкжидек пирогы

Құрамы: көкжидек, нан, жұмыртқа, сүт, қаймақ, қант және даршын
Үйде пирогтың негізін дайындау керек. Бір консистенцияға жұмыртқа, сүт, қаймақ, қант және даршын араластыру керек. Бұл препаратты серуендеу кезінде ауа өткізбейтін контейнерде сақтаған дұрыс.
Тағамды дайындаған кезде майдалап туралған нан мен көкжидектерді сұйық қоспамен араластырыңыз.
Алынған қоспаны суланған нанмен фольгаға оралған торға пісіруге болады. Оны бөліктерге бөлуді ұмытпаңыз. Тағамды дайындауға шамамен 25-30 минут кетеді.

2. Апельсиндегі кекстер

Құрамы: тоқаш қамыры, апельсин.
Жоғарыда айтылғандай, жорықта біз алдын ала дайындалған қамырды алып, оны ауа өткізбейтін контейнерде сақтаймыз.
Апельсинді екіге мұқият кесіп, целлюлозаны алыңыз. Апельсиннің бір жартысына қамырды құйып, екінші жартысын жабыңыз. Дайындаманы фольгаға ораңыз. Отқа пісіріңіз, міндетті түрде аударыңыз!

3. Сөмкедегі бекон және жұмыртқа

Құрамы: бекон, жұмыртқа.
Туралған шошқа етін мақта сөмкесінің түбіне салып, жұмыртқаны шайқаңыз. Отқа қойып, жұмыртқаның дайын болғанын күтіңіз.

4. Туристке дайындалған жұмыртқа

Құрамы: сары май, жұмыртқа, шөптер, пісірілген картоп, шұжық, қызанақ, болгар бұрышы.
Манипуляциялар әдеттегідей: нәзік дәм үшін сары майды еріткеннен кейін, қуыруға арналған табада жұмыртқаны қуырыңыз. Жақсылап араластырыңыз, үстіне жасыл себіңіз.
Қажет болса, тағамды сүйікті тағамдарыңызбен немесе кешкі астан қалған тағаммен толықтырыңыз. Мысалы, шұжықпен немесе көкөністермен пісірілген картоп (қызанақ және болгар бұрышы). Пісіру кезінде міндетті түрде қақпақпен жауып, ыдысты қайнатыңыз!

5. Салауатты таңғы ас

Құрамы: шошқа еті немесе шұжық, картоп, қызанақ, жұмыртқа, жасыл пияз, ірімшік.
Біз болашақ тағамды фольгаға орап аламыз: алдымен шошқа еті немесе шұжық қосыңыз, содан кейін текшелерге кесілген картоп пен қызанақ қосыңыз. Соңғы қабат сынған жұмыртқа мен жасыл пияздан тұрады.
Дайындаманы фольгаға орап, торға пісіріңіз. Дайын болғанға дейін бірнеше минут бұрын ыдысты үгітілген ірімшікпен себіңіз. Дәмді және пайдалы таңғы ас ірімшік толығымен еріген кезде жеуге дайын. Жақсы тәбет!

6. Мұздатқыш қапшықтағы омлет

Құрамы: жұмыртқа, шұжық, бұрыш, пияз.
Жұмыртқаның мазмұнын сөмкеге құйып, жақсылап шайқаңыз. Содан кейін келесі ингредиенттерді қосыңыз, мысалы, шұжық, бұрыш, пияз. Қоспамен қапты қайнаған суға 12 минутқа салыңыз. Дайын болғанша күтіңіз.

7. Сыр мен бекон қосылған гриль шұжықтары

Құрамы: шұжықтар, бекон және ірімшік.
Шұжықтарда саңылаулар жасап, саңылауларға ірімшік кесектерін салыңыз. Шұжықтарды беконға орап, қызарғанша қуыруға арналған табада пісіріңіз.

8. Оттағы сэндвич

Құрамы: нан, жұмыртқа, шұжық, ірімшік
Нанның бір бөлігін қуыруға арналған табаға салыңыз, жұмыртқаны, шұжықты және үгітілген ірімшікті қосыңыз. Салманың үстіне екінші тілім нан салыңыз. Металл қақпақпен жауып болғаннан кейін отта пісіріңіз.

9. Шұжық кәстрөлі

Құрамы: дайын қамыр (ұн, тұз, қант, разрыхлитель, сүт, жұмыртқа, сары май), шұжық, сары май.
Қамырды сапар алдында үйде дайындаймыз. Ол үшін келесі өнімдерді араластырыңыз: ұн, тұз, қант және қопсытқыш, сүт, жұмыртқа және сары май. Барлығын тегіс болғанша жақсылап араластырыңыз. Кемпинг кезінде қоспаны ауа өткізбейтін контейнерде сақтаймыз.
Шұжықты ашық ауада майға қуырамыз. Содан кейін шұжықты қуырғыш табадан алып тастап, оған дайын қамырды құйыңыз. Қамыр қуырылған кезде, қуырылған шұжықты үстіне қойыңыз. Қақпақпен жабыңыз және ыдысты қайнатыңыз.

10. Сұлы майы

Құрамы: сұлы жармасы, кептірілген жемістер, жаңғақтар мен жемістер, жидектер.
Үйде серуенге шықпас бұрын сұлы, кептірілген жемістер мен жаңғақтарды араластырамыз.
Кемпинг кезінде суды қайнатыңыз, дайындалған сұлы қоспасын қосыңыз және тағам дайын болғанша күтіңіз. Тағамды сары маймен, сүйікті жемістермен немесе жидектермен толықтыруға болады.

11. Мейіз қосылған тары ботқасы

Құрамы: тары, сүт, қант, мейіз, сары май.
Тары ыстық тұздалған суға құйып, қайнағаннан кейін 10-15 минут бойы отта ұстаңыз.
Қалған суды ағызғаннан кейін дәміне қарай жылы сүт пен қантты қосыңыз. Ботқаны баяу отта қайнатыңыз. Сонымен қатар, бөлек ыдыста мейізді қантпен буға пісірілгенше пісіріңіз.
Соңғы қадам - ​​мейізді ботқамен араластыру. Қызмет көрсетер алдында сары май қосыңыз.

12. Бұқтырылған макарон

Құрамы: пияз, бұқтырылған ет, макарон.
Табаға туралған пиязды және бұқтырылған бұқтырды қосып, жақсылап қуырыңыз.
Макаронды құйып, су макаронды толығымен жапқанша су қосыңыз. Баяу отта қайнатыңыз және ыдысты қайнатыңыз.

Пікір қалдыруға тыйым салынады