Қазақстанның ұлттық тағамдары, ОЛАРДЫ ҚАЙДА ТАТУҒА БОЛАДЫ?

Қазақстанның ұлттық тағамдары.
Қазақтың қонақжайлығы – қазақ халқының басты қасиеті. Кездейсоқ қазаққа барсаңыз, Қазақстан халқының осы бір ұлттық қасиетін сезінесіз. Көп нәрсе қайда барғаныңызға, ауыл тұрғынына немесе қала тұрғынына барғаныңызға байланысты болады, бірақ маған сеніңіз, қонақжайлылық рухы барлық жерде бар. Қазақ асханасының бірегейлігін шынайы сезіну үшін мұны ауылдық жерде жасаған дұрыс, себебі сізге жаңа піскен өнімдер ұсынылады photo_18117 41үй шаруашылығынан. Ең алдымен, сізге міндетті түрде қымыз, шұбат немесе айран, содан кейін шай ішу ұсынылады, осылайша сіз бірінші аштықты кетіресіз (негізгі тағам дайындалған кезде), шай әдетте жалпақ торттармен, маймен, кілегеймен беріледі. және тәттілер.

Кілегей қосылған дұрыс қайнатылған шай мен сары май қосылған жаңа піскен шелпек шайды әдетте ыдыстарға құйып, оны ыстық ұстау үшін аз-аздан құйып жібереді; Одан кейін қазақтың ұлттық тағамдарының бірі еттен, негізінен жылқы, қой, сиыр еті, сирек түйе еті ұсынылады.39b887481eecd573fb38e414c6d49b3d

Ең танымал тағам?
Қазақтардың ең танымал тағамы – бесбармақ. Бешбармақ қазақша «бес саусақ» дегенді білдіреді. Қазақстанның ұлттық асханасының барлық ережелері бойынша дайындалған бесбармақ сияқты қазақтың ұлттық тағамын жеп көрген адам оны қайта жегісі келетіні сөзсіз. Бұл тағам ұзақ пісірілген еттен дайындалады, содан кейін жүктелген файлдар осы сорпада қайнатылады, кеспе үлкен төртбұрыштарға кесіледі, пісірілген қамыр үлкен ыдысқа салынады, үстіне ет пен пияз салынады. , ал бай сорпа бөлек түседі. Дастарханда қайнатылған ет кесу – ерекше мағынаға толы тұтас рәсім. Бір қызығы, әрбір еттің өз мақсаты бар, сондықтан дастархан басына отырғандардың әрқайсысы үй иесінің қолынан өзіне арналған кесектерін алады - қарттарға жамбас сүйектері мен барабандар таратылады. құрметті қонақтар, ұлына немесе келініне төс сүйегі, күйеуге шықпаған қыздарға мойын омыртқасы т.б. Дастарханға жылқы немесе қой етінен жасалған салқын тағамдар – қазы, шұжық, жал, жай, сүр-ет, қарта, қабырға да беріледі. Ас соңында қымыз беріледі, сосын шай беріледі. Әсіресе, ұлттық сусын қымыз – бие сүтін атап өткім келеді. Оның емдік қасиеттері мен сергітетін әсері бар және өкпе мен асқазан-ішек жолдарының ауруларын емдеу үшін қолданылады.

Егер сіз оңтүстік астананың қонағы болсаңыз, жергілікті мейрамханалар мен кафелерде ұлттық тағамдардан дәм тата аласыз. Мәселен, «Адмааты» 7 шағын ауданында орналасқан «Гәкку» қазақ мейрамханасының беделі жақсы, ұлттық тағамдары тамаша. Назарларыңызға Алматыдағы ұлттық тағамдар мейрамханаларының мекенжайларын ұсынамыз.

ул. Шевченко, д. 18, жоқ. ул. Достық, 050000
Бөгенбай батыр көш., 148/2, 050012
Бөгенбай батыр көш., 148/2, 050012
ул.Байтұрсынова, 113, а/я161, 050022
Достық даңғылы, 105, 050051
Құрманғазы к-сі, 36, 050021
Алмаарасан шатқалы, Казачка өзенінің аңғары, Көк Шоқы ауылы, 050000
Зенков к-сі, 52, 050010
162, Фурманова к-сі, 050021

Пікір қалдыруға тыйым салынады