Өзбек асханасының танымал тағамдары

Өзбек тағамдарын туристер ғана емес, жергілікті тұрғындар да жақсы көреді. Өзбекстанның қолөнер тағамы - палау туралы көп естіген, бірақ жай палау емес.

Жергілікті тағамдар жарқын және түрлі-түсті, оның ішінде кез келген гурманды қанағаттандыратын ондаған дәмді ащы тағамдар бар.

Өзбекстанның әр қаласында, мейлі ол Самарқанд, мейлі Бұхара немесе Хиуа болсын, өзінің жергілікті рецептілері мен тағам дайындау дәстүрлері бар. Мысалы, палау ешқашан Бұхарға ұқсамайды, Самарқан шелпек өзінің көлемімен бүкіл Орталық Азияға танымал, ал Алат самсасы өзінің ерекше дәмімен өмір бойы есте қалады.

Әрбір қала өзінің визит картасы болып табылатын тағамымен танымал. Олардың әрқайсысының өзіндік ошпаздары бар - шығыс тағамдарын дайындаудың шебері.

Ең дәмдісін тапқыңыз келе ме? Сізге көптеген нұсқаларды сынап көру және таңдаулысын таңдау керек болады. Өзбекстанға гастрономиялық тур - дәмді ет, көкөністер мен тәттілерді жеу кезінде барлық проблемаларды ұмытудың ең жақсы жолы.

Өзбекстандағы гастротурлардың ерекшеліктері

Өзбекстан өзінің қонақжайлығымен танымал. Үй иесі қонақтарға тәтті тағамдармен, шығыс тәттілерімен және дәстүрлі шаймен мол дастархан жайды.

Өзбекстандағы шай ішу ғұрыптары қытай мен жапондықтарға ұқсамайды және өзіне тән ерекшеліктері бар.

Өзбекстанға түрлі-түсті гастрономиялық тур жергілікті кафелерге баруды қамтиды, ал тәжірибелі гидтер лагман, манты, самса және т.б. дәмін татуға болатын шайхананы ұсынады. Кебаб өзбек аспаздық шеберлігінің өнері ретінде ерекше назар аударуға лайық. Қытырлақ шелпек пен тәтті пияз қосылған дәмді, шырынды, хош иісті ет тілімдері.

Гастрономиялық тур мыналардан қалыптасады:

  • туристің жеке қалауына бейімделген қызықты мерекелік тақырыптар;
  • жеке таңдалған бағдарлама;
  • кәсіби гидтер мен туроператорлар;
  • қауіпсіздік шаралары және тәулік бойы қолдау көрсету.

Кейбір маршруттарда сіз Өзбекстанның барлық сұлулығын зерттей аласыз, Оспаздың өмірімен және аспаздық шеберлігімен таныса аласыз. Жергілікті аспазшылардың бірегей шеберлік сабақтары жергілікті тағамдарды дайындаудың құпиясын көруге және кейбір құпияларды білуге ​​көмектеседі.

Қарын фестивалінен басқа туристер қызықты мәдени бағдарламаны тамашалайды, оның барысында сіз еліміздің көне тарихымен танысасыз.

Өзбекстан бойынша гастрономиялық саяхат барлығына жыл бойы ұмытылмас әсерлер мен эмоциялар береді, сондықтан сіз оны үйде қайталағыңыз келеді.

Күн сайын жаңа тағам

Canaan Travel қысқа турда жергілікті асхананың барлық дәмдік палитрасын дәм тату мүмкін емес екенін түсінеді.

Өзбек аспаздары бір тағамды дайындаудың көптеген рецептері мен әдістерін біледі. Саяхатшылар күн сайын жаңа тағаммен танысу үшін біз гастрономиялық турларды дамытуға тырыстық.

Палаудан басқа, сіз мыналарды көре аласыз:

  • барбекю;
  • сорпа;
  • čucvara;
  • бес саусақ;
  • долма;
  • манты;
  • -ның;
  • күту;
  • кабоб және т.б.

Мұндай тәттілер сіздің есіңізде ұзақ сақталады деп сендіреміз! Өзбекстан асханасының ерекшелігі - көп мөлшерде май, дәмдеуіштер, дәмдеуіштер, кептірілген жемістер мен шөптерді пайдалану.

Жергілікті тағамдар мен сусындарды таңдау өте үлкен. Жергілікті аспаздар қой етінен, сиыр етінен, жылқы етінен, түйе етінен, балықтан пісіреді, бірақ шошқа етіне дін тыйым салған. Пияз мен дәмдеуіштерді ұнататындар жергілікті ұлттық тағамдарға да риза болады, өйткені барлық ет тағамдарында дәмдеуіштердің көп мөлшері бар. Соңғы 150 жылда жергілікті тағамдарға еуропалық тағамдар әсер етті, сондықтан мәзірде көкөністер, атап айтқанда картоп, қызанақ, шалғам және баклажан пайда болды.

Canaan Travel туроператоры Шығыстың дәмін сезіну үшін Өзбекстанның ең жақсы мейрамханаларына қызықты гастротур ұйымдастырады! Мұны істеу үшін сіз бүгін турға тапсырыс бере аласыз, біздің веб-сайтта сұраныс қалдырыңыз, біз сізге қоңырау шаламыз.

Canaan Travel көмегімен түрлі-түсті және ұмытылмас саяхаттаңыз!

Пікір қалдыруға тыйым салынады